Op 1 april 2019 starten Studio5982 en Studio Linkshandig een intensieve samenwerking met als doel om binnen een jaar één bedrijf te worden. Er ontstaat dan één van de grootste fotostudio’s op het gebied van fotografie voor media, merken en e-commerce.

Studio5982-eigenaar Walter Sans: “Studio5982 fotografeert al bijna 15 jaar allround voor magazines, e-commerce en (inter)nationale merken. Studio Linkshandig heeft zich helemaal gespecialiseerd in productfotografie voor e-commerce en is daarmee een welkome aanvulling aan ons dienstenpakket.
Centraal bij onze samenwerking blijft dat klanten direct contact met een fotograaf houden. Bij heel veel andere studio’s heb je als klant te maken met account- of salesmanagers die alles van marketing weten, maar zelf niet kunnen fotograferen. Zowel bij Studio5982 als bij Studio Linkshandig bespreek je jouw opdracht met mensen met een fotografische achtergrond. Dat blijft ook zo bij de samenwerking.”

Studio Linkshandig eigenaresse Martine Dijkstra: “We zijn 7 jaar geleden begonnen met de productfotografie voor e-commerce, maar krijgen van onze klanten steeds vaker de vraag voor andere fotografie. Door de steeds grotere vraag naar meer sfeer- en content-fotografie kunnen we met de kennis en ervaring van Studio5982 samen hierin verder en makkelijker doorgroeien.”

Over Studio5982

Studio5982 is in 2004 opgericht toen zij de in-house fotostudio van Sanoma Uitgevers overnam. In de afgelopen 15 jaar is Studio5982 uitgegroeid tot een allround fotostudio aan de bovenkant van de markt met klanten als DENHAM, Hallmark, VTwonen LINDA e.v.a. 
Naast twee studio’s in het World Fashion Centre en een studio in het gebouw van Sanoma Hoofddorp fotografeert Studio5982 ook inhouse in bij andere partijen, zoals 6x per jaar bij PVH/Tommy Hilfiger. Ook heeft Studio5982 van 2015 t/m 2018 het pionierswerk gedaan voor de inhouse fotostudio van bol.com in Utrecht.

Over Studio Linkshandig

Studio Linkshandig is sinds 2012 gespecialiseerd in de productfotografie voor webshops en veel fashion merken, vanuit één studio in het World Fashion Centre. In de afgelopen 7 jaar zijn ze een bekende naam voor webshops en andere e- commerce partijen om hen te helpen met de online verkoop van hun producten. Webshops zoals Otrium, Piet Zoomers en Mitch komen wekelijks bij Studio Linkshandig langs met nieuwe items. Met de eigen productfotografie laten ze de identiteit van een bedrijf ook in de fotografie naar voren komen. De productfotografie ervaring met mode en lifestyle webshops en het verder meedenken met de klant maakt Studio Linkshandig uniek! Merken als Wandler, Lois Jeans en Alix the Label laten elk seizoen de nieuwe collectie fotograferen. Maar ook niet fashion merken zoals Story Tiles, Simon Levélt, Swapfiets en Martin Garrix weten Studio Linkshandig te vinden.